19.2.2012

Tällä viikolla

Viikolla en ehtinyt bloggailla töiden valmistumisesta, joten laitetaan kaikki asiat tähän siis samalla kertaa. Ensiksi siskon sukat.


Sisko sai sukat kulutettua ennätysajassa puhki. Laitoin sukat pesuun ja muhimaan laatikkoon melkein vuodeksi. Nyt sai vanhat varret uudet kärjet ja sukat pääsevät taas kovaan käyttöön. Kärkien lankana on Drops Fabel, varret on Novitan Nallea. Itse tykkään käyttää Fabelia sukkalankana, kestävyydestä en osaa sanoa, kun ei ole vielä kovassa kulutuksessa ollut. Riittoisaa se ainakin on.

Unholaan päätyi myös huovutetut lapaset. Lapaset itsessään sain valmiiksi joskus viime talvena, huovutin ne koneessa ja ne olivat isännälle liian isot. Ajattelin että pitää pestä ne uudelleen, jospa ne siitä pienenisivät. Lapaset odottelivat uutta huovutusta aika kauan. No, uuden pesun jälkeen ne olivat sopivat miehelleni.


Sain vihdoinkin kuvattua keltaisen asustesetin.

Huivin tein viime talveksi, lankana käytin tädin varastoista löytynyttä Novita Cottonellaa. Pipo ja lapaset ovat Vuorelman Vetoa.Pipon kanssa meinasi olla ongelmia. Oikean koon tekeminen oli jostain syystä todella hankalaa, vaikka tein mallitilkunkin. Aluksi piposta meinasi tulla liian pieni, joten aloitin alusta. Nyt pipo on sitten liian iso, joten ompelin pipoon vuoren ajatellen, että se vähän veisi pipon tilavuutta, mutta iso mikä iso. Pitää tehdä koko pipo uusiksi joskus kun ennättää. Äiti tilasi samanlaisen pipon, mutta eri värisenä ja ilman tupsua. Yritin tehdä lupauksen, että teen vain yhtä "helppoa" työtä kerralla, eli sellaista mitä voi neuloa samalla kun katsoo elokuvia. Joten joutuu vähän aikaa kestämään isoa pipoa.

Työn alla on tällä hetkellä siskolle kynsikkäät. En ole aikaisemmin tehnyt sormikkaita sen takia, kun ajattelin että ne on kamalan hankala tehdä, vaan eipä ollutkaan. Sormikkaiden perusohje löytyy esimerkiksi täältä.

Vasemman käden nimetön on vielä liian pitkä, siksi se näyttää hassulta. Pitää lyhentää sitä.

Näissä käytin varastosta löytynyttä lankaa, luultavasti akryylia. Samasta langasta olen aikoja sitten tehnyt siskolle lapaset.

2 kommenttia:

  1. Sää vaan tolleen tekaset juttuja! mä en pysty tekeen mitään silleen elokuvanlomassa.Mut hirmu hienoja juttuja oot taas tehny.

    VastaaPoista
  2. Tarpeeksi kun tekee, niin voi samalla tehdä jotain muuta. En osaisi edes katsoa elokuvia jos ei saisi neuloa. Kiitos :)

    VastaaPoista