9.7.2012

Tiskirätteilyä

Halusin välillä kokeilla hieman erilaista tekniikkaa rätteihin. Raidat ovat mielestäni kivoja, mutta en halunnut paksuja raitoja, joten päätin kokeilla näin.




Räteistä tulee hieman erinäköiset kummaltakin puolelta.



Käytetyt langat: Hjerte Garn Blend bamboo ja Gjestal Føn. Voit valita sellaisen langan kuin haluat, kuitenkin mielellään luonnonkuituisen. Itse teen rätit langasta jotka sisältävät bambua sen imukyvyn sekä antibakteerisuuden vuoksi.

Puikot: 4 (Føn) ja 2,5 mm (Blend bamboo) + virkkuukoukku
Sukkapuikot tai pyöröpuikko, jotta voit neuloa työn uudelleen samasta reunasta mistä aloitit.
Tiheydellä ei ole suurempaa merkitystä. Mikäli omaat kovin löysän käsialan, kannattaa valita hieman ohuemmat puikot ettei räteistä tule kovin löysiä.

Rättien koko riippuu luoduista silmukoista ja neulotuista kerroksista, voit helposti itse päättää minkä kokoisen haluat. Itse en tykkää kovin isoista räteistä ja nämä ovat kooltaan n. 16 x 16cm.

Tarvitset kahta eriväristä lankaa. Kerroksen alussa, ennen neulomisen aloittamista, kannattaa langat kiepsauttaa ristiin, jotta reunasta tulisi tasaisempi.

Aloita luomalla 32 (Føn) /50 (Blend bamboo) silmukkaa valitsemallasi värillä.
1. krs: Neulo oikein. Älä käännä työtä.
2. krs: Ota toinen väri käyttöön. Neulo kerros nurin. Käännä työ.
3. krs: Ensimmäisellä valitsemallasi värillä: neulo nurin. Älä käännä työtä.
4. krs: 2. väri: neulo oikein. Käännä työ.
Toista kerroksia 1-4 kunnes rätti on haluamasi korkuinen. Neulo vielä yksi kerros oikein ensimmäisellä värillä, käännä työ ja päätä silmukat samalla värillä.
Mikäli haluat ripustuslenkin, älä vedä lankaa viimeisen silmukan läpi, vaan virkkaa 8 ketjusilmukkaa. Kiinnitä lenkki piilosilmukalla työn reunaan. Jatka virkkaamalla 1 kjs ja 10 ks ketjusilmukkalenkkiin, vie lanka viimeisen silmukan läpi ja päättele työ.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti