25.4.2012

Henkareiden piristys osa 2

Olisin voinut tiskata, mutta ulkona paistoi niin kauniisti aurinko, että päätin vihdoinkin kuvata ne viimeksi tehdyt henkarit.

Menetelmä on melkein sama kuin viimeksikin. Tällä kertaa käytin pelkästään vesiohenteista kalustelakkaa, jota ohensin vedellä käsittelyä varten. Viimeiset lakkauskerrokset (3 kertaa) tein ohentamattomalla lakalla.
Tällä tekniikalla tehdessä pitää varata hieman pidempi aika lakan kuivumista varten, kalustelakka ei kuivu ihan niin nopeasti kuin decoupage-lakka. Periaate on kuitenkin sama kuin decoupage-lakan kanssa. Ohje aiempiin henkareihin löytyy tästä.
Revin sanomalehdestä suikaleita, lakkasin ne nurjalta puolelta ja myös henkarin siitä kohdin mihin halusin suikaleen laittaa. Sitten vain lakkaa päälle ja uusi suikale liimaamaan. Kannattaa ehkä tehdä henkarin toinen olka ensiksi ensiksi, antaa kuivua ja sitten tehdä se toinen puoli. Näin välttyy siltä, ettei kädet ole ihan lakassa ja henkaria on muutenkin helpompi käsitellä.

Sanomalehdellä päällystäessä kannattaa ottaa huomioon seikka, että kun lehti kastuu se saattaa kuultaa läpi toisen puolen tekstin. Toiseen henkariin käytin sanomalehdeksi naamioitua paperia, joka oli toiselta puolelta valkoinen. Toisessa henkarissa käytin kiinalaista sanomalehteä, jossa oli tekstit kummallakin puolella. Lakan kuivuttua eivät nurjan puolen tekstit kuitenkaan näkyneet oikealle puolelle. Ainoastaan muutamasta kohdasta jossa on takapuolella ollut kuva, kuultaa se läpi oikealle puolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti